duminică, 21 februarie 2010

Un nou conifer in colectia mea

Este un Picea Glauca Conica, nu prea ma atrag pe mine coniferele de pepiniera dar acesta chiar mi-a atras atentia prin coroana lui bogata si foarte sanatoasa. Inca nu am luat o decizie referitor la orma pe care o va primi pentru ca nu am de gand pana la toamna sa ma apropii de el cu foarfeca. Singura operatie pe care o voi face va fi sa ii schimb vasul si implicit si solul actual care este compus doar din turba neagra si nisip.











5 comentarii:

vasile_laci spunea...

foarte promitator material vlad, sunt curios ca la toamna cam la ce forma te vei gandi... mi se pare, desi nu sunt sigur ca acesta este va. conica, daca e asa trebuie sa te gandesti la dorinta genetica al specie cand vei face prima modelare

Vasile

Vlad Paul spunea...

Da Vasile este va. Conica, o sa ma gandesc ce forma o sa ii dau, momentan o sa il replantez pentru ca nu imi convine solul care il are si ii dau zdravan ingrasaminte. la toamna o sa ma bag in le , as vrea sa il duc spe un literari sau o semicascada.

vasile_laci spunea...

decat cascada se preteaza mai bimne la un literati. Eu as pune niste sarma pe trunchi de acuma sa0i dau o anumita miscare. Poat unii o sa spuna ca nu acuma e momentul pentru legare.credema nu pateste nimica, firele nu se vor incrusta. Al meu e legat de un an jumatate si nu se vede nimic. Au o dezvoltare in grosime destul de lenta.
In oce caz succes cu el.

Anonim spunea...

Superb materialul, numai sa studiezi Ph-ul solului de unde l-ai luat pentru ca daca îi bagi multe ingrasaminte o sa ti se rasuceasca acele la Bonsai.
calin.cardan@yahoo.com

Vlad Paul spunea...

Salut, ma bucur ca iti place materialul, acum este si mai dezvoltat, cu ingrasamantul am mare grija, il administrez o data la 3 saptamani si la jumatatea de doza din ce recomanda producatorul