sâmbătă, 4 decembrie 2010

Concluzie trasa dupa un an de munca

Despre bonsai in Romania
De ceva timp stau si analizez cum s-a dezvoltat aceasta arta in Romania, dar in loc sa ma bucur pentru ca in ultimul an arta Bonsai a luat amploare in Romania mai mult ma dezgust. Incep sa ma dezguste toata aceasta raca intre crescatori, toti vorbim de bonsai in Romania dar inafara de cativa oameni pe care ii numeri pe degete nimeni nu face nimic pentru dezvoltarea acestei arte. Ma dezgusta oamenii care vin si comenteaza pe forum-uri , blog-uri sau la diferite videoclipuri puse pe diferite siteuri de crescatori din Romania ; adica de oameni care au o exprienta in aceasta arta sunt comentati de oameni care se cred crescatori dar nu au aratat nici macar ca au un prebonsai cumparat dintr-o florarie si sunt in stare sa-l ude si sa-l tunda o data pe an. Acestia vin si arunca cu noroi in oameni care mucesc. Am si eu o intrebare pentru acest gen de personae: CUM VA PERMITETI OAMENI BUNI SA CRITICATI CAND VOI NICI NU ATI ARATAT MACAR O DATA DE CE SUNTETI IN STARE?
Impreuna cu Rusu Radu Lucian, Valentin Scordaliu si alti pasionati, am inceput sa scriem o revista in format electronic despre Bonsai : deja am ajuns la numarul 5. Dar cu fiecare numar care il dam publicului stau si analizez ca in aceasta revista nu publicam decat 3-4 oameni…. De ce? Raspunsul este simplu, raca dintre anumiti crescatori duce la acest fenomen, am facut o invitatie catre toti pasionatii / crescatorii sa trimita articole ca sa le publicam in revista, dar pana in prezent nu am primit nici macar un articol… Ce sa inteleg ? ca nu aveti Bonsai care sa mertite sa apara intr-o publicatie nici macar intr-un articol cu o evolutie ? sau va este rusine cu pomisorii dumneavoastra ori nu vreti sa publicati pentru ca nu suportati ca cineva a luat initiative si s-a hotarat ca este momentul ca si Romania sa aibe o publicatie despre Bonsai ?
Nu am mare experienta in aceasta arta, pot spune ca sunt chiar incepator dupa 4 ani, dar totusi, asa incepator, ma lupt sa fac ceva pentru aceasta arta, chiar daca de multe ori s-a aruncat cu noroi in mine sau cand am spus ca se poate face o anumita chestiune mi s-a spus: NU SE POATE, ESTE IMPOSIBIL! Toate aceste probleme nu m-au facut decat sa ma lupt in continuare.
Ca si o concluzie, am o singura intrebare pentru crescatorii de Bonsai din Romania:
OAMENI BUNI, CUM VRETI SA AJUNGEM LA NIVEL CU ALTE TARI CARE AU O VECHIME FOARTE MARE IN ACEASTA ARTA, CAND VOI NU STITI DECAT SA VA DATI CU PARUL IN CAP UNUL ALTUIA, IN LOC SA NE PUNEM TOTI UMARUL LA MUNCA PENTRU UN SCOP COMUN?

Niciun comentariu: