joi, 13 august 2009

Ulmus Glabra 5 Evolutie

Un alt ulmus Glabra care l-am colectat anul trecut, ca si cel din postul anterior a fost scurtat foarte drastic in primavara, la toamna il asteapta o tundere drastica si cateva legari de orientare.









7 comentarii:

Anonim spunea...

nu te supara dar e varza blogu,urat formulat,stai foarte prost cu gramatica in plus mai ai mult de mancat pana o sa faci ce ti-ai propus,ce faci uh aici e tiganeala.... habar nu ai de morfologia si anatomia lor...oricum intentia conteaza...bafta...Radulescu

Vlad Paul spunea...

Intr-adevar am greseli gamaticale si multe le fac pentru ca am un timp foarte scurt sa ma ocup de blog si ma grabesc cand fac o postare. Dar ca sa ma poti critica in privinta pomisorilor cred ca mai intai ar trebui sa imi arati ceva si tu. Oricum cred ca pentru experienta mea de un an si jumatate fac ceva. Iar acest Blog asa cum este el varza este destul de vizionat. Daca tu crezi ca poti face ceva mai bun atunci te rog sa faci, pentru ca eu de cand ma ocup de cresterea pomisorilor nu prea am gasit articole scrise pentru romani.
Vlad

vasile_laci spunea...

Domnule Radulescu, nu vreau sa iau partea Lui Vlad, sunt copaceii lui, parte din sufletul lui, da e adevarat e tiganeala curata, nu ce face Vlad, ce faci tu e tiganeala curata. Greseli gramaticale... si ce daca , cauta , daca te intereseaza atat de mult gramatica, un blog in preponderenta bazata pe gramatica. Acesta e un blog "bonsai" adica al unor viitoare bonsai... dac nu ai ce arata mai "mate" nu te baga domnule cu magarii. E simplu sa postezi anonim ...Radulescu... acesta e nume ?... e doar probabil un pseudonume. Arata ce ai si iti spun daca ai dreptul sa critici pe altii.
Numai bine..si cum zici tu, bafta in a critica munca altora.

Popan Vasile din Satmar

nicolae spunea...

Poate ca Domnul Radulescu are un Blog mai frumos si fara greseli de ortografie , sau poate e si un expert in morfologia plantelor si in anatomie. Daca e asa ar fi foarte interesant sa te te cunoastem cu totii , ca sa ne mai perfectionam si noi ca santem pe spate.

Nico...Spain

Anonim spunea...

Domnule Radulescu,

poate aveti dreptate, cand ii spuneti lui Vlad "stai foarte prost cu gramatica in plus mai ai mult de mancat pana o sa faci ce ti-ai propus,ce faci uh aici e tiganeala.... habar nu ai de morfologia si anatomia lor...". Dar nu cumva cuvintele sunt cam dure? de ce atata inversunare in a critica, in loc de a aprecia ca Vlad incearca sa prinda arta asta bonsai si sa o si aplice... Probabil ca dvs. veti fi avand plante mai aratoase, dar le-ati luat de la zero sau din vreun magazinel unde erau pomisorii gata formati? Ca e o mare diferenta intre a intretine un bonsai si a face un bonsai... Nu va suparati, dar daca dvs. cunoasteti atat de bine "de morfologia si anatomia lor", luminati-ne si pe noi muritorii inocenti despre morfologia (MORFOLOGÍE s.f. 1. Complex de discipline biologice care studiază forma exterioară și structura internă a organismelor plantelor și animalelor. 2. Parte a structurii gramaticale constituită din totalitatea regulilor de modificare a formei cuvintelor în diferitele lor întrebuințări; parte a gramaticii care se ocupă cu studiul acestor reguli. – Din fr. morphologie- DEX)unui pomisor sau anatomia(ANATOMÍE s.f. Știință care studiază structura ființelor (animale sau vegetale) și a raporturilor dintre diferite organe constitutive. ♦ Structură a unui organ sau a unei ființe. ♦ Conformație a unui corp. – Din fr. anatomie, lat. anatomia.
- DEX) unui pomisor. La care anume definitii va raportati cand afirmati ca nu stie morfologia sau anatomia unui pomisor?
Pana una-alta cred ca Vlad se bucura ca pe undeva un maestru ca dvs. (si bucurosi am fi sa ne impartasiti din vasta dvs. experienta prin ceva exemplare de bopnsai, ca de teorie si critica gasim si noi...) ii apreciati munca urandu-i bafta, avand in vedere ca "intentia conteaza"......

Anonim spunea...

Cat despre corectitudinea gramaticii lui Vlad, noi astia cu pomisorii, cu florile, mai in gradina asa, pe langa ghivece, mai preocupati de a transmite uneori o informatie, adica mai preocupati de continutul informatiei, nu totdeauna gasim ambalaje asa frumoase pentru acea informatie, ca cei care le ambaleaza frumos si uita continutul inafara ambalajului, undeva.... Parca si Eminescu zicea ca gramatica e pentru secretare si invatatori.... Veti fi fiind vreo secretara sau vreun invatator? Ca daca sunteti din Academia romana, mergeti domnule pe un site de literatura ori vreun cenaclu, ca sa nu va tiganizati ochii si urechile cu ce e pe aici, ca vad ca sunteti fire sensibila!
Si apoi daca tot ne dam europeni scoliti, nu cumva e rasism treaba cu tigania?
Ca geme tara asta de ifose si fite de scoliti si gramati fara fond, de critici gata sa dea cu pietre in cei care fac ceva si ies din randul "sa stam si sa criticam" ca-i mai usor decat sa facem ceva concret....
Rusine domnule Radulescu sau cum te-oi fi numind!

Vlad Paul spunea...

Va multumesc dragi colegi pentru cuvinte, dar dupa cum ai vazut si voi, omul a venit a scupat si a plecat.